Monipuolinen ravintola

Ravintoloilla on nykyisin tapana erikoistua. Vain harvassa ovat enää ravintolat, joiden listoilla on jokaiseen makuun jotakin. Ihmisten ruokavaliotkin ovat niin erilaisia, että suuren seurueen saattaa olla vaikea löytää ravintolaa, jossa jokainen saisi vatsansa varmasti täyteen. Lisäksi viihtyvyyttä lisäävät tekijät ovat olennaisia asioita asiakkaan kannalta.

Tiettyyn alueeseen erikoistuvat ravintolat

Ravintolan teemalla on suuri merkitys sen ympärillä rakentuvaan konseptiin. Tiettyyn maahan erikoistuva paikka keskittyy vaalimaan paikallista perinnettä, joka välittyy sekä ruokalistan että visuaalisten elementtien puolesta. Ruokalista on usein alkuperäisellä kielellä, jotta paikassa vieraileva ruokailija saa nauttia autenttisesta kokonaisuudesta. Tämä etu sopii erityisesti heille, jotka haluavat herättää muistoja kyseiseltä matkalta.

Vaihtoehtoisesti ravintola voi erikoistua myös tiettyyn aikakauteen, joka välittyy sisustuksen ja ruokalajien kautta. Nämä paikat tuovat mukavaa vaihtelua moderneihin tyyleihin, sillä niihin voi mennä muistelemaan mennyttä aikakautta.

Risteilyalusten buffet-ravintolat

Monipuolisimmat ravintolaruuat löytyvät nykyään luultavasti laivoilta. Risteilyalusten seisovat pöydät tarjoavat totisesti jokaiselle jotakin. Kalan ystävät voivat nauttia monipuolisesta tarjonnasta kylmiä ja lämpimiä kokonaisuuksia, äyriäisiä ja mätiä. Lihaa syövälle löytyy kylmiä leikkeleitä, lämmintä ja kylmää paistia, lihapullia sekä makkaroita. Kasvissyöjäkin pääsee nauttimaan useista salaateista ja lämpimistä kasvisruoista.

Ruokansa seuraksi asiakas voi valita vähintään viidestä erilaisesta leipälaadusta. Leivän päällekin löytyy voin ja margariinin lisäksi erilaisia maustettuja levitteitä. Lisukkeeksi on tietysti tarjolla hiilihydraatteja lukemattomissa muodoissa, mm. ranskalaisina, valkosipuliperunoina ja riisinä.

Jälkiruoka tuskin jakaa kansaa aivan yhtä selvästi kuin pääruokapöytä, mutta kyllä sieltäkin vaihtoehtoja löytyy: suklaan ystävälle on moussea, kiisseliä ja kakkua, kun taas hedelmistä pitävälle löytyy hedelmäsalaattia ja tuoreita marjoja. Jäätelön ystävälle on tarjolla useita erilaisia herkkuja. Kun tähän kokonaisuuteen lisätään vielä juustopöytä monine erilaisine juustoineen, kekseineen, hilloineen ja hedelmineen, ei asiakas mitenkään voi valittaa valikoiman suppeudesta.

Ruokapuolen monipuolisuutta lisää vielä se, että ravintolat järjestävät erilaisia teemaviikkoja. Ranskalaisella viikolla on tietysti tarjolla jotakin aivan muuta kuin espanjalaisella tai amerikkalaisella viikolla, puhumattakaan nyt joulusta tai pääsiäisestä, sillä juhlapyhällä on oma vaikutuksensa valikoimaan. Näin useinkin matkustava pääsee aina nauttimaan erilaisista aterioista ilman, että hän kyllästyisi seisovan pöydän runsauteen.

Risteilyllä ravintolassa syömisellä on vielä yksi merkittävä etu puolellaan. Kun tavallisessa ravintolassa saattaa joutua tuijottamaan varsin tylsää maisemaa, vaihtuu laivan ravintolassa maisema ruokailijoiden silmien edessä saaristomaisemasta avomereen ja lopulta satamakaupungin siluettiin. Etenkin Tukholmasta lähtiessä on ensimmäinen kattaus seisovassa pöydässä varmasti maisemaltaan yksi maailman mahtavimmista.

Konsepti kuntoon

Ravintolassa on tärkeää vaalia asiakaselämystä täydellisen kokonaisuuden kannalta. Tämä seikka johtaa siihen, että jokainen yksityiskohta mietitään viimeisen päälle. Michelin-tähden ravintolat ovat erinomaisia esimerkkejä paikoista, joissa kaikki asiat ovat huippukunnossa. Paikka, yksityiskohdat ja siisteystaso ovat keskeisiä elementtejä.

Taustamusiikilla on tärkeä merkitys asiakkaan viihtyvyyteen, sillä se ei saa herättää liikaa huomiota. Hiljaisuus voi sitä vastoin luoda kiusaantuneisuutta, kun viereisen seurueen keskustelun kuulee yksityiskohtaisesti. Tätä tekijää täytyykin miettiä tarkasti kokonaisuuden kannalta.

Asiakaspalvelun ystävällisyys

Asiakaspalvelu on päällimmäinen asia, joka kuluttajalle näkyy. Ystävällinen ja ammattitaitoinen tarjoilija kruunaa makuelämyksen miellyttävällä palvelulla ja antoisilla suosituksilla. Makuelämykseen pääsee kiinni aivan uudella tavalla, kun jälkiruoka ja viinit vievät asiakkaan makumatkalle taivaaseen.

Huono asiakaspalvelija voi pilata kokemuksen epäkohteliaalla tai ammattitaidottomalla käytöksellä. Negatiiviset mielikuvat voivat jäädä muistiin pitkäksikin aikaa. Pahimmassa tapauksessa niistä kerrotaan myös muille, joten huono maine leviää helposti.

Privacy Policy